Boka ett kostnadsfritt möte idag!

2021-05-05

Hur rankar man högt på google?

För att ranka högt på google vill man göra något som kallas sökordsoptimering eller SEO (Search Engine Optimization på engelska). Sökordsoptimering hjälper sökmotorer att indexera en webbsida korrekt och bättre avgöra relevansen en sida utgör för ett visst sökord på google. Googles rankningsalgoritmer är okända för allmänheten men det finns vissa principer som man vet hjälper öka Googles rankning av en webbsida.

Principer för att ranka högt på google

Det första och en av de viktigaste principerna för att ranka högt på google är antalet länkar på internet som leder till webbsidan. Om man till exempel har en stor bloggsida och blogginläggen regelbundet delas på olika sociala medier och andra bloggar så kommer detta öka hur Google rankar en webbsida. En bloggsida på en webbsida kan därför vara strategiskt bra för sökoptimering då det skapar fler länkar in på en webbsida. Många är också överens om att Google tittar på ”bounce-rates”. Vilket är den andel användare som lämnar webbsidan direkt efter att ha besökt den. För att minska bounce-rates så behöver man skapa en längd på innehållet som gör att användare inte väljer att direkt lämna webbsidan. De allra flesta är också överens om att Google tittar på webbsidans hastighet vid rankning på google.

Hur arbetar vi på COIO med sökoptimering?

För det första så rekommenderar vi alltid att en blogg ska finnas med, då det skapar många länkar in på en webbsida. Vi rekommenderar också att dessa inlägg delas på sociala medier och andra webbsidor i ganska hög utsträckning. För att minska bounce-rates så tittar vi på besökares beteenden på webbsidor vi bygger och drar slutsatser kring hur vi kan förändra innehållet på webbsidan för att minska sannolikheten att en användare lämnar sidan direkt. Till sist så ska en sida också ranka högt i hastighet. Alla webbsidor vi på COIO utvecklar ligger på premium servrar optimerade för hastighet. Vi använder välkända och effektiva caching tekniker för att öka hastigheten på webbsidan. Våra servrar är optimerade för WordPress vilket ger våra kunder en direkt fördel i denna kategori. WordPress webbsidor är i snitt 30% snabbare hos oss än hos våra konkurrenter tack vare grym WordPress optimering av vår serverpartner. Utöver det så optimerar vi även bild-innehåll på våra webbsidor för snabb inläsning. Vi använder även avancerade komprimeringsalgoritmer för att komprimera CSS och JavaScript kod på våra webbsidor vilket ger en direkt effekt på webbsidans hastighet.

Vad kostar er sökoptimering?

Vi sökoptimerar alla webbsidor vi bygger. Men för en grundlig undersökning och analys av trafik för att minska bounce-rates krävs utökad sökoptimering. Kontakta oss så ser vi över era möjligheter.

COIO är ett företag som erbjuder tekniska lösningar för såväl stora som små företag. Vi har en bred och djup teknisk kompetens inom programmering och grafisk design. 

Kontakt

Copyright © 2021 All Rights Reserved

Vi använder cookies för att förbättra vår sida.