Boka ett kostnadsfritt möte idag!

TJÄNST

APPUTVECKLING

På COIO har vi kompetensen att designa, utveckla, testa, underhålla och lansera mobilapplikationer till Android och iOS telefoner. Vi erbjuder framför allt två typer av mobilapplikationer, cross-platform applikationer utvecklade i React-native/Flutter och progressiva webb applikationer(Webb & App hybrider). Vi kan apputveckling.

Apputveckling

APPLIKATIONSTYP

Progressiva Webb Applikationer

En progressiv web applikation är, lite som det låter, en hybrid mellan webbsidor och mobilapplikationer. Det vi gör är att vi bygger en hemsida som vi mobilanpassar in i minsta detalj för att sedan läsa in denna sida inuti en väldigt begränsad webbläsare i mobilen. Vi kallar detta för ett “skal”. Denna metod är väldigt ekonomiskt gynnsam vid utveckling av mobila applikationer som till huvudsak är informativ och har begränsad funktionalitet. Nackdelen med en sådan applikation är att den kräver internetuppkoppling och att varje navigation i appen kräver att den laddar in nästa sida. För väldigt många kan en sådan applikation vara gynnsam att använda då det kan minska priset på applikationen markant.

RAMVERK

React Native & Flutter​

Till skillnad från en PWA så är en cross-platform utvecklad applikation utvecklad med så kallade “native components”. Det betyder att det som visas på mobilskärmen faktiskt är renderade komponenter istället för en renderad webbsida. Detta är vad många “vanliga” applikationer är utvecklade som. När vi utvecklar cross-platform applikationer använder vi oss av antingen React Native eller Flutter. Detta möjliggör att vi kan ha en kodbas som kompilerar ner till en android och en iOS kodbas. För applikationer som kräver specialfunktionalitet eller har högre krav på prestanda är detta något vi rekommenderar. Viktigt att notera är att det fortfarande är betydligt billigare än att utveckla en iOS och en Android applikation var för sig. 

TILLVÄGAGÅNG

Hur går det till?

Vänligen notera att utvecklingsprocessen kan skilja sig från projekt till projekt. För större cross-platform applikationer finns det möjlighet att välja en mer agil utvecklingsprocess då det finns flertalet fördelar med agil utveckling, framför allt för större projekt. 

STEG 1

Uppstart

Under steg 1 i utvecklingsprocessen sätter vi tillsammans upp en kravspecifikation för appen. Kravspecifikationen kan innehålla designkrav, funktionalitetskrav och innehållskrav. Baserat på kravspecifikationen sätter vi upp en projektplan med planerade avstämningar och användartester. 

STEG 2

Design

Under steg 2 tar vi med oss allt vi tillsammans kommit fram till under steg 1 och påbörjar en app-prototyp. Prototypen kommer fokusera till innehållet i applikationen, användningsflöde och designen. När designen är klar går vi vidare till steg 3.

STEG 3

Utveckling

Under utvecklingssteget utvecklar vi applikationen baserat på kravspecifikationen och den framtagna prototypen. Under utvecklingssteget kommer vi kontinuerligt utföra användartester.

STEG 4

Förbättring & testning

Under förbättrings och testningssteget kommer vi iterativt att testa och göra ändringar i applikationen. De tidigare utförda användartesterna kommer göras i större utsträckning än tidigare.

STEG 5

Lansering

Under app-lanseringen så kommer vi publicera appen på Appstore och Google Play Store. 

KOM IGÅNG

Kontakta oss för att komma igång

COIO är ett företag som erbjuder tekniska lösningar för såväl stora som små företag. Vi har en bred och djup teknisk kompetens inom programmering och grafisk design. 

Kontakt

Copyright © 2021 All Rights Reserved

Vi använder cookies för att förbättra vår sida.